Les Mills live & filming – Westergasfabriek Amsterdam

Projectinfo

Bij de Westergasfabriek in Amsterdam heeft First Impression een tweedaags evenement van Les Mills International verzorgd. In alle zalen faciliteerde zij in licht-, geluid- en beeldtechniek. Een prachtige klus in voorbereiding, logistiek en opbouw en uitvoering.

Op vrijdag en zaterdag waren er filmopnames van de instructielessen (release 2018), in de ronde Gashouder, onder leiding van de producer Ross Peebles uit Nieuw Zeeland en met NEP crew als broadcast service. In de andere zalen, het Transformatorhuis, de WesterUnie, de Zuiveringshal en het Westergastheater, vonden de reguliere instructielessen plaats.

Zaterdag avond was in de Gashouder het Les Mills feest in opdracht van de HDD Group. In 2,5 uur tijd moest de filmset omgebouwd worden tot feestwaardige set met ronddraaiend podium en heel veel special FX.

De uitdaging was om de audiovisuele middelen en opties zo in te richten dat ze geschikt waren als filmstudio, live evenement en dance feest. Het perfecte plaatje voor ingezoomde filmshots als een knallende totaalbeleving in de zaal moesten mogelijk zijn.

Facts & Figures
In 5 zalen
6 dagen op locatie
Een op maat gemaakte aureool/ helo van 6 meter doorsnede voorzien van led
7 trailers en 3 bakwagens aan materiaal.
Totaal 256 m2 led van 8mm.
Totaal 51 m2 led van 6mm.
190 fixtures (lampen).
96 ‘l Acoustics kara’s top speakers (16 arrays van 6 kara’s).
33 versterkers, LA12 en LA8.
48 microfoon zenderset ULXD.
69 Motortakels.
Bijna 15 ton aan techniek in het dak gehangen
    Verder kijken?

    Sla linksaf of
    rechtsaf