ELECTRONIC MUSIC MUSEUM EXPERIENCE

Our House

’s Werelds eerste electronic dance music experience

Our House Amsterdam

Our House is een groot audiovisueel spektakel. Zoals het internationaal wordt gepresenteerd: ‘s werelds eerste elektronische muziek experience. De ruimtes worden voor verschillende doeleinden gebruikt: een museum, een museumwinkel en een club. First Impression werkte samen met Our House aan de complete beleving binnen deze drie onderdelen. Van interactieve beleving in het hele museum tot de audiovisuele beleving op de dansvloer.

Multifunctionele omgeving 

Het unieke van dit project ligt in de multifunctionele omgeving: overdag is er het museum en daarna wordt het vliegensvlug omgebouwd tot de Amsterdamse nachtclub Club Air. Dit kan doordat alle museumstukken en onderdelen in een mum van tijd losgekoppeld kunnen worden en in kleine, verborgen ruimtes opgeborgen kunnen worden.

Overweldigende ervaring

De bezoeker wordt meteen ondergedompeld in een visueel overweldigende entree met LED-welkomstdisplays, vloer- en wandprojecties. In de entree zien we de wandprojectie met ’24 hour party people’ waarop clubbers van over de hele wereld en uit verschillende tijdsperioden te zien zijn.

History Masterclass

In een aparte ruimte vinden we een Samsung 2,5 mm LED-muur. Naadloos geïntegreerd in het midden van de muur ‘zweeft’ een 85-inch Samsung-scherm. Hier vindt de History Masterclass plaats met enkele van de grootste DJ’s die vertellen over de geschiedenis van dansmuziek.

Pufferfish

Bij een andere opstelling zien we een interactieve wereldbol – een pufferfish – die dansmuziek events van over de hele wereld laat zien op een displaywand bestaande uit Samsung displays.

Flyer touchtafel 

Een grote Displax-touchtafel nodigt bezoekers uit om door decennia te scrollen om beroemde flyers uit die periode te zien. Door een flyer naar een centrale “draaitafel” te slepen, wordt muziek van het evenement afgespeeld. Twee displays vormen de touchtafel, maar het interactieve oppervlak moest naadloos met elkaar verbonden worden. Daarom installeerde First Impression een single IR-overlay over beide units.

Dance music quiz en sequencer

Interactiviteit gaat een stapje verder met een dance music quiz die wordt gepresenteerd via een koptelefoon en drie Samsung displays in combinatie met Aopen-spelers. Bezoekers van Our House kunnen de kunst van het maken van elektronische muziek verkennen door middel van een kleine variant van de Redbull sequencer. Hiermee kunnen bezoekers hun eigen nummers componeren en beluisteren via een koptelefoon.

 DJ tutorial en RFID ‘vinyl’ 

Als bezoekers zelf muziek willen maken, kunnen ze een DJ-tutorial volgen. Er zijn vier opstellingen beschikbaar waarbij instructies worden gegeven via een Samsung display om tracks af te spelen en te mixen. Voor degenen die meer van luisteren houden, staan er interactieve platenbakken waar de bezoekers doorheen kunnen zoeken. De vinylhoezen zijn nagebootst en voorzien van RFID. Zodra de plaat in een gleuf wordt geplaatst, wordt deze afgespeeld via een JBL-hoofdtelefoon, terwijl informatie over het nummer wordt verstrekt op het display.

The Culture Ride

In de slotshow, genaamd The Culture Ride, trakteren de makers van Our House de bezoeker op een overweldigende experience. Een complete geluids- en lichtshow met klassieke dansmuzieknummers van bijna 50 jaar en meerdere genres. De LED’s rond de randen van de muren zijn gesynchroniseerd met projectie op vier oppervlakken, lasers en verlichting. Hier ervaren de bezoekers ook voor het eerst de verrassing van de trillende en ‘vallende’ dansvloer.

Bezoek ons experience center
Get an invite